PS Antonie: „Milostenia aduce în sufletul omului pace, lumină sfântă și bucurie”

 

Duminică, 10 martie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh – protoiereu Valeriu Ursu).

În cuvântul său rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la perioada Triodului și la textul Evangheliei din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți (a lăsatului sec de carne).

Vorbind despre virtutea milosteniei, PS Antonie, între altele, a spus: „Din Evanghelia de astăzi vedem criteriul după care ne va judeca Dumnezeu – iubirea aproapelui, care se manifestă prin virtutea milosteniei. Milostenia este exteriorizarea stării interioare a omului, o stare de dragoste, de bunătate. Milostenia este o mare virtute în fața lui Dumnezeu, pentru că ne aseamănă cu El. Milostenia aduce în sufletul omului pace, lumină sfântă și bucurie. Dumnezeu răsplătește pe cel generos, iar inima milostivă o umple de fericire și sănătate. Mai vedem din Evanghelie că faptele noastre aduc în viața noastră ori binecuvântarea, ori blestemul. Când facem faptele iubirii creștine suntem binecuvântaţi de Dumnezeu, când făptuim răul - suntem blestemați”.

„Să înmulțim milostenia, care aduce în viața noastră lumina și binecuvântarea lui Dumnezeu”, a mai spus PS Antonie.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi