PS Antonie: „Rugăciunea este lumină, viață și creștere duhovnicească”

 

 

În seara zilei de marţi, 19 martie 2024, a celei de a doua zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – rasofora Maria Popa), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti ca o perioadă de pregătire pentru Slăvitul şi Luminatul Praznic al Învierii. 

Vorbind despre rugăciune, PS Antonie, între altele, a spus: „În timpul postului creștinii ortodocși reduc hrana materială și pun accentul pe hrana duhovnicească: rugăciunea, faptele bune, milostenia, lecturile cărţilor cu conținut duhovnicesc ș.a. Rugăciunea stă la baza celorlalte acțiuni duhovnicești și doar cu rugăciune reușim să le făptuim pe toate. Rucăciune este vorbirea noastă cu Dumnezeu, și aflându-ne în acest dialog cu Dumnezeu noi primim de la El puteri de viață, pentru că El este ivorul vieții. Rugăciunea este lumină, viață și creștere duhovnicească. Rugăciunea ne dă puteri să respectăm postul. De aceea în perioada postului ne este recomandată sporirea rugăciunii”.

„Să înmulţim rugăciunea pentru ca jertfa postului să fie mai ușoară și urcușul nostru duhovnicesc să fie cu folos”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie i-a îndemnat, de asemenea, pe cei prezenţi, să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume şi încetarea războiului din Ucraina.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi