PS Antonie: „Perioada Postului Mare este timpul de înnoire sufletească”

 

Miercuri, 20 martie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – rasofora Maria Popa).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Postului Mare ca un timp de înnoire duhovnicescă. PS Antonie, între altele, a menționat: „Perioada Postului Mare creștinul este chemat să o petreacă în post, rugăciune, fapte bune, pocăinţă și citirea cărților duhovnicești. Această nevoință îl ajută să crească duhovnicește, să progreseze spiritual. Pentru că și postul, și rugăciunea, și faptele bune, și pocăinţa, și lecturile duhovnicești adună lumină în sufletul creșinului, stare care îl apropie de Dumnezeu și îl ajută în urcușul spre Înviere. Perioada Postului Mare este timpul de înnoire sufletească pentru a veni pregătiți către Sărbătoarea Învierii, este timpul când prin nevoințe duhovnicești înviem din moartea păcatelor noastre”. 

„Să înmulțim în perioada Postului Mare rugăciunea, faptele bune, postul, pocăinţa și lecturile duhovnicești, pentru a ne apropia pregătiți de Slăvitul Praznic al Învierii”, a îndemnat PS Antonie.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi