PS Antonie: „Pocăința ne ridică din păcat și reface legătura duhovnicească cu Dumnezeu”

 

În seara zilei de miercuri, 20 martie 2024, a celei de a treia zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, rn. Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti ca un timp de pregătire pentru Slăvita Înviere.

Vorbind despre pocăinţă, PS Antonie, între altele, a menționat: „Perioada Postului Mare este timpul în care suntem îndemnați să ne cercetăm faptele noastre pentru a vedea dacă ne-au apropiat ele de Dumnezeu, sau ne-au îndepărtat. Pentru că ceea ce făptuim noi ne apropie sau ne îndepărtează de Dumnezeu. Fapta ce rea, sau păcatul, este zidul care ne separă de Dumnezeu, stare care aduce o cădere spirituală. Ridicarea din această stare de cădere constituie demolarea acestui zid de separare. Și putem demola acest zid doar prin Taina Spovedaniei sau Taina pocăinței. Pocăința ne ridică din păcat și reface legătura duhovnicească cu Dumnezeu”.

„Să folosim timpul Postului Mare pentru a crește duhovnicește și pentru a reface legătura noastră cu Dumnezeu prin Taina Pocăinței”, a îndemnat PS Antonie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi