PS Antonie: „Pentru viața lor curată și jertfelnică, sfinții au devenit exemple de sfințenie”

Sâmbătă, 23 martie 2024, în sâmbăta Sfântului Teodor Tiron și ziua prăznuirii a celor 40 de mucenici din Sevastia, după rânduiala tipicului bisericesc din prima săptămână a Sfântului și Marelui Post al Sfintelor Paști, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – rasofora Maria Popa).

Vorbind despre rolul sfinţilor în viaţa creştinului, PS Antonie, între altele, a menţionat: „Dacă privim calendarul ortodox în fiecare zi, cinstim câțiva sfinți. De ce îi avem pe sfinți în calendar? Pentru ca ei zilnic să ne îndemne să le urmăm lor. Ei devin pentru noi modele ale vieții nostre duhovnicești. De la sfinți învățăm cum să înmulțim virtuțile, cum să fim plăcuți lui Dumnezeu. Ei devin pedagogii noștri pe drumul spre Împărăția lui Dumnezeu. Pentru viața lor curată și jertfelnică, sfinții au devenit exemple de sfințenie. Ei au învins păcatul și ne îndeamnă și pe noi să le urmăm calea, pentru a ne învrednici de viața veșnică în Împărăția lui Dumnezeu”.

„Să învățăm de la sfinți cum să biruim păcatul, pentru a dobândi viața veșnică”, a îndemnat PS Antonie.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi