Un nou dar al părintelui Nicodim de la Hadâmbu pentru fraţii basarabeni

 

Marți, 26 martie 2024, PCuv. Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor, a făcut, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, o nouă vizită, la Episcopia de Bălţi.

Și de data aceasta, părintele stareţ a adus, pentru fraţii din Basarabia, peste două tone de produse alimentare (ulei, orez, faină de grâu, faină de porumb, paste făinoase, hrișcă, zahăr).

Acţiunea social-filantropică a avut loc în cadrul proiectului „Caravana milosteniei” a Mănăstirii Hadâmbu.

Părintele Nicodim a fost însoțit, la Bălți, de către PCuv. Protosinghel Iorest Goraş, secretarul aşezământului monastic, şi părintele Nicolae Tverdostup, de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Romanovca, protopopiatul Ungheni, Arhiepiscopia Chişinăului. În Bălți, delegația de la Hadâmbu a fost însoțită, la magazinul Metro, de către părintele Dorian Revenco, protopopul de Bălţi.

Un alt dar de mare preț făcut de părintele Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă pentru Episcopia de Bălți a fost un chivot din lemn sculptat pentru viitorul paraclis episcopal.

Preasfinţitul Părinte Antonie i-a mulțumit părintelui stareț pentru generozitatea sa arătată fraților basarabeni și a menționat că aceste produse alimentare vor aduce multă bucurie în familiile care întâmpină greutăți de ordin material.

PS Antonie, între altele, a menționat: „Și de data aceasta, părintele Nicodim și-a arătat dragostea Sfinției Sale și noblețea sufletească pentru frații din Basarabia. Un gest care va aduce multă speranță în familiile nevoiașe, unde vor ajunge aceste produse alimentare. De câțiva ani părintele Nicodim vine la Bălți, aducând tone de produse alimentare. Faptele părintelui ne vorbesc de bunătatea Sfinției Sale, o stare a sufletului ce se manifestă prin virtutea milosteniei”.

 „Îi mulţumim părintelui Nicodim, în numele tuturor beneficiarilor, pentru darurile oferite din dragoste pentru aproapele, și rugăm pe Bunul Dumnezeu și pe Maica Domnului să-i dea sănătate și putere pentru a înmulți faptele cele bune aducătoare de bucurie și mângâiere în sute de familii din spațiul Episcopiei de Bălți”, a mai spus PS Antonie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi