237 de participanți - la ediția a II-a a Concursului-recital de poezie creștină și patriotică „Lumină din Lumină” 

După încheierea etapei a doua a Concursului-recital de poezie creștină și patriotică „Lumină din Lumină”, ediția a II-a, numărul participanților este de 237 de elevi. 

În cadrul celei de-a doua etape (15 – 22 martie 2024) concurenții au expediat materialele video cu înregistrari (poezie/proză/dramă cu tematică religioasă și patriotică) pe adresa de email indicată în anunțul concursului.

Juriul va examina înregistrarile și la data de 15 aprilie 2024 vor fi publicate lista tinerilor care au fost admiși la etapa a III-a, etapa scenică.

În data de 25 aprilie 2024, participanții admiși pentru etapa a III-a vor prezenta recitalul (cel din înregistrarea video) în fața juriului. Etapa a treia se va desfășura la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

Premiile vor consta în tablete educaționale, premii bănești, seturi de cărți și diplome de participare.

Concursul-recital de poezie creștină și patriotică „Lumină din Lumină”, ediția II-a, se desfășoară în perioada 8 martie – 25 aprilie 2024 și este organizat de Episcopia de Bălți (fostă a Hotinului), la inițiativa PS Antonie, Episcopul de Bălți, în parteneriat cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți și AO „Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”.

Concursul este destinat studenților de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și elevilor din clasele V-XII îndrăgostiți de poezie și cu dragoste de credință și patrie, din municipiul Bălți și raioanele Fălești, Florești, Glodeni, Rîșcani, Sîngerei, Drochia, Soroca, Edineț, Briceni, Dondușeni și Ocnița.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi