PS Antonie a oficiat Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Chirilovca

 

Vineri, 29 martie 2024, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți, Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – rasofora Maria Popa).

PS Antonie, în cuvântul său, s-a referit la folosul Tainei Sfântului Maslu ca remediu pentru vindecarea sufletului și trupului omului și s-a referit la Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre – Bunul nostru Dumnezeu – vindecătorul de la care vine toată însănătoșirea în realitate.

PS Antonie s-a referit și la perioada Sântului și Marelui Post al Sfintelor Paști ca o perioadă de împăcare cu Dumnezeu și de refacere a legăturii omului cu Tatăl Ceresc prin taina Sfintei Spovedanii. Preasfinția Sa a amintit de asemenea de locul rugăciunii în viața creștinului și în timpul când trecem prin boală.

PS Antonie i-a îndemnat pe cei prezenți să se închine copiei icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, care a fost donată Mănăstirii Chirilovca, în luna iulie 2021, de către PCuv. Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, starețul Mănăstirii Hadâmbu.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi