PS Antonie a oficiat Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Hadâmbu

 

În după-amiaza zilei de duminică, 31 martie 2024, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi. 

PS Antonie a mers la Mănăstirea Hadâmbu la invitația PCuv. Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, starețul Mănăstirii Hadâmbu.

PC Părinte Cosmin Gubernat, consilier cultural din cadrul Episcopiei Hușilor, a rostit un cuvânt de învățătură despre folosul Tainei Sfântului Maslu.

PS Antonie i-a mulţumit PCuv. Părinte stareţ, Arhimandritul Nicodim, pentru invitaţie și Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan pentru binecuvântarea de a sluji Taina Sfântului Maslu la istorica Mănăstire Hadâmbu, loc binecuvântat și ocrotit de Maica Domnului. PS Antonie i-a mulțumit părintelui Nicodim pentru ajutorul acordat Episcopiei de Bălți și în mod special pentru loturile de produse alimentare pe care părintele le aduce, de câțiva ani, în cantități mari, în Basarabia, dăruind, în acest mod, multă bucurie multor familii, care întâmpină greutăți de ordin material.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele stareț cu ocazia împlinirii a treizeci și patru de ani de slujire la altar, dorundu-i multă sănătate și ajutor de la Domnul în frumoasa activitate pe care o desfășoară la Mânăstirea Hadâmbu, unde mulțime de creștini vin pentru a găsi odihnă sufletelor lor.

Preacuviosul Părinte stareţ, Nicodim Gheorghiţă, i-a mulțumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul al Moldovei şi Bucovinei, pentru faptul că a binecuvântat venirea Preasfințitului Părinte Antonie la Hadâmbu și i-a mulţumit și Episcopului de Bălți pentru felicitare și pentru binecuvântare arhierească acordată creștinilor și obștii monahale de la Hadâmbu și pentru oficierea Tainei Sfântului Maslu, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii monahale de la Hadâmbu și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi