Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – cinstit la Mănăstirea Chirilovca, Floreşti

 

În ziua de luni, 6 mai 2024, a doua zi de Sfintele Paşti, când în acest an creștinii care ţin sărbătorile pe calendarul neîndreptat (stilul vechi), l-au prăznuit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – rasofora Maria Popa).

În cuvântul său rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la folosul Învierii pentru fiecare creștin și la viața Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

PS Antonie l-a gratificat pe PCuv. părinte Pahomie Popa, slujitor la Mănăstirea Chirilovca, în semn de apreciere a activității misionare și gospodarești, cu Ordinul Episcopiei de Bălți „Crucea Bălțeană pentru clerici”.  

PS Antonie i-a felicitat, de asemenea, cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice, pe toţi creştinii care poartă numele de Gheorghe și derivatele din acest nume.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi