Episcopia de Bălți a oferit daruri pascale de Sărbătoarea Învierii 

 

În zilele de Paști, Episcopia de Bălți a bucurat mai multe persoane cu daruri pascale. Clericii Episcopiei de Bălți împreună cu Preasfințitul Părinte Antonie au oferit daruri pentru refugiații ucraineni și copii din Departamentul de Pediatrie al Spitalului Municipal Bălți.

Astfel reprezentanții Episcopiei de Bălți au dus daruri de Înviere pentru cei 90 de beneficiari ucraineni de la Căminul „Meridian” al USARB (administrator - Galina Procopciuc), pentru cei 65 beneficiari ucraineni de la Centrul Educațional „Anastasis” al Episcopiei de Bălți (administrator – Liliana Lungu), pentru cei 12 beneficiari ucraineni de la Tabăra „Dumbrava Albă” din mun. Bălți (director - Vasile Motruc), pentru cei 40 de beneficiari ucraineni de la Centrul de creație al copiilor "Kids" din mun. Bălți, pentru cei 360 de beneficiari de la Centrul de Plasament Temporar pentru Persoane cu Dizabilități din mun. Bălți (director dna Liliana Tipa) și pentru cei 75 de copii internați la Departamentul de Pediatrie al IMSP Spitalul Municipal Bălți (șef de secție - doamna Doctor Maria Neamțu). În total Episcopia de Bălți a oferit 650 de cozonaci (mari și mici), peste 1000 de ouă roșii și peste 200 batoane de ciocolată.

La fel în aceste zile de sărbătoare și prepascale, în jur de 482 de benefciari au primit pachete cu produse alimentare a câte 9,5 – 9,6 kg fiecare pachet. Produsele alimentare au fost colectate în cadrul Campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”, organizată de Misiunea Socială ,,Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, în data de 27 aprilie 2024, acţiune filantropică desfăşurată şi în cuprinsul Episcopiei de Bălţi sau au fost donate de PCuv. Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor. 

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi