Secretarul de stat al DRRM în vizită la Episcopia de Bălți 

Miercuri, 8 mai 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălți, a avut o întâlnire, la sediul episcopal din Bălți, cu domnul Adrian Dupu, Secretarul de stat al DRRM. 

La întâlnire au participat doamna conf. univ. dr. Natalia Gașițoi, rectorul Universității de Stat „Alecu Russo”, doamna conf. univ. dr. Lidia Pădureac, prim – prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, pentru activitatea didactică, doamna Ina Ilașciuc Ungureanu, directorul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, doamna Viorica Furtună, directorul artistic al Palatului Municipal de Cultură Bălți, doamna Liliana Lungu, președinta Societății Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălți și managerul Centrului Educațional „Anastasis” din cadrul Episcopiei de Bălți, domnul Mihail Verhovețchi, președintele Asociației pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți și conducătorul artistic al Orchestrei de muzică populară „Barbu Lăutaru” de la Palatul Municipal de Cultură Bălți și PC arhidiacon Marius Mihai Anton, consilier eparhial Cultură, Misiune și Tineret.

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă constructivă, în cadrul căreia au fost abordate subiecte care vizează proiectele pe care Departamentul pentru Relația cu R. Moldova le implementează în partea de nord a R. Moldova, cât și unele provocări cu care se confruntă Episcopia de Bălți și instituțiile de cultură și învățământ din Bălți. 

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Antonie l-a gratificat pe domnul Adrian Dupu, Secretarul de stat al DRRM, cu ordinul „Crucea Bălțeană”, cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălți pentru mireni, „în semn de recunoștință și apreciere pentru susținerea proiectelor care vizează promovarea identității lingvistice, spirituale și culturale românești în spațiul basarabean”.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi