Spectacol dedicat femeilor creştine la Bălţi

 

 

Duminică, 19 mai 2024, de ziua cinstirii Femeilor Mironosiţe, în sala Palatului Municipal de Cultură din Bălți va avea loc, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcopul de Bălţi, cea de-a treia ediție a Spectacolului dedicat femeilor creştine „Sărbătoarea inimilor smerite și iubitoare”.

Spectacolul va începe la ora 17.00 și va debuta cu meditația „Rolul femeii în societate, familie și Biserică” susținută de PCuv. Părinte Arhimandrit Nicodim Petre, Consilier eparhial în cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză al Arhiepiscopiei Iașilor și starețul Mănăstirii Bucium din Arhiepiscopia Iașilor.

Pe scena Palatului Municipal de Cultură din Bălți vor urca cunoscuți interpreți de pe ambele maluri ale Prutului Ioana Căpraru, Anișoara Puică și Dan Doboș. De asemenea vor mai evolua Ansamblul folcloric „Dorul Basarabiei” din Strășeni (conducător – Larisa Baranovschi), Studioul artistic „Flagrant” din Bălți (conducător Irina Condratiev), Ilinca Bold, pianistul Constantin Sandu și Corul „Sfânta Teodora de la Sihla” al Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi.

Accesul în sala Palatului Municipal se va face pe bază de invitație. 

Evenimentul este organizat de Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi și Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți, cu sprijinul Episcopiei de Bălți, și va fi transmis online de Tezaur TV și pe pagina de Facebook a Episcopiei de Bălți.

Prima ediție a Spectacolului dedicat femeilor creştine „Sărbătoarea inimilor smerite și iubitoare” a fost organizată în data de 12 mai 2019, cea de-a doua ediție - în ziua de 30 aprilie 2023.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi