Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălţi, la ceas aniversar

 

Astăzi, 29 mai, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, își serbează ziua de naștere. Cu această ocazie, preoții și credincioșii Episcopiei de Bălți îi urează slujire vrednică, aducătoare de roade duhovnicești spre împlinirea tuturor lucrărilor celor bune, spre Slava Lui Dumnezeu.

Întru mulți ani, Preasfințite Stăpâne!

Notă: Episcopul Antonie s-a născut în ziua de 29 mai 1963 în satul Hârbovăţ, raionul Anenii Noi din R. Moldova. A absolvit Institutul de Medicină şi Farmacie din Chişinău, precum şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi. Din anul 1995, PS Antonie a îndeplinit responsabilităţi administrative, misionare, culturale şi mediatice în Mitropolia Basarabiei.

În ședința din 22 mai 2014, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Telembici în postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului cu titulatura Antonie de Orhei.

Hirotonia a avut loc în data de 24 mai 2014, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Patriarhală din București. Sfânta Liturghie și hirotonia au fost oficiate de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu mai mulţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În data de 24 mai 2018, Episcopul Antonie a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în demnitatea de Episcop de Bălți.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi