Comunitatea din Volovița și-a serbat hramul

Duminică, 2 iunie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca, cu ocazia sărbătorii hramului acestui sfânt locaş (preot paroh - PC părinte Dumitru Bob). 

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a V-a după Paști, la viaţa și mărturisirea credinței Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava și la locul sfinților în viaţa Bisericii și a creștinului.

PS Antonie i-a mulţumit părintelui Dumitru pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în parohia Voloviţa.

Părintele Dumitru i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească acordată parohiei Volovița, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Istoric: Comunitatea „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din localitatea Voloviţa, Soroca a fost înregistrată în luna mai a anului 2016. Piatra de temelie a fost sfinţită de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopull Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, în ziua de 11 octombrie 2016. În luna noiembrie 2017 s-au turnat plăcile şi s-au finisat bolţile. Comunitatea a primit un sprijin financiar substanţial din partea Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României. Prima Sfântă Liturghie a fost oficiată în ziua de 2 iunie 2018, de către PS Antonie, Episcopul de Bălţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi