Părintele Constantin Necula a conferențiat la Bălți

Părintele Constantin Necula a conferențiat la Bălți

 

Marți, 4 iunie 2024, în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, Părintele Prof. Univ. Dr. Constantin Necula a susținut conferința intitulată „Nu căutați pe Cel Viu între cei morți”. Evenimentul a fost organizat de Departamentul pentru relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României (secretar de stat – Adrian Dupu).

Moderatorul conferinței a fost domnul Adrian Dupu.

Părintele Necula a fost întâmpinat, la intrarea în Bălți, de o delegație de clerici și credincioși ai Episcopiei de Bălți.

Înainte de conferință, părintele Necula împreună cu domnul Adrian Dupu, secretar de stat, a făcut o vizită la sediul Episcopiei de Bălți, unde au avut o discuție cu PS Antonie.

Conferința a decurs într-o atmosferă duhovnicească și căldură frățească.

În semn de mulțumire și apreciere a activității Sfinției Sale pentru susținerea românilor din Basarabia, PS Antonie l-a gratificat pe PC părinte Constantin Necula cu Ordinul Episcopiei de Bălți „Crucea bălțeană pentru clerici”.

Cuvinte de mulțumire părintelui Necula pentru conferința susținută a adresat și doamna Liliana Lungu, președinta Societății Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi.

În aceiași zi, părintele Necula împreună cu domnul Adrian Dupu au făcut o vizită și la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, unde doamna conf. univ. dr. Lidia Pădureac, prim – prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pentru activitatea didactică, le-a vorbit înalților oaspeți despre activitatea Universității (facultăți, bibliotecă, liceu, colegiu, număr de studenți, ș.a.) și despre cele necesare pentru a îmbunătăți condițiile de studiu ale studenților.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălți